1975.

1d Hoe het begon... Oftewel het jaar dat oud-wielrenner Jean Baptiste Claes zijn eerste winkel opent in Schulen.  JBC is dan een 'Amerikaanse stock' met een ruim assortiment van broeken en rokken tot koffiekannen en theekopjes.

 

 

1985.

26031992

Ann en Bart – de kinderen van Jean – versterken het team. JBC blijft groeien en

 in het begin van de jaren 1990 ligt de focus steeds meer op mode en ontwerpen we in Houthalen onze eigen collecties.

 

 

1992.

SG folder 23051995

We starten onze samenwerking met 'Studio 100'.  Een partnerschap dat na 25 jaar nog steeds werkt. En ondertussen groeit JBC uit tot één van de belangrijkste modeketens in België en Luxemburg. De JBC-winkels in België, Luxemburg en Duitsland vind je vooral op wegen naar de stad met parking voor de deur, maar intussen zijn er ook heel wat in stads- en shoppingcentra. 

 

 

2013.jbc hoofdgebouw Een druk jaar voor JBC. De eerste Kidsstore wordt geopend in Duitsland, 200 medewerkers verhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor, het distributiecentrum met 80 medewerkers breidt uit en JBC investeert in omnichannel met de lancering van de E-shop. Daarnaast krijgt JBC er een zus bij. Mayerline wordt overgenomen door Claes Retail Group (CRG, het moederbedrijf boven JBC).

 

Intussen...

fair-wear-foundation-logo... blijven we  ons inzetten om duurzame mode te brengen met respect voor mens en milieu. Want 'we care for fair'! Ons lidmaatschap bij de Fair Wear Foundation, een organisatie die zich actief inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de mode industrie, is slechts één van de vele duurzame initiatieven bij JBC. Zo gaan we samen voor eerlijke kledij tegen een eerlijke prijs.

 

 

Delen
FacebookTwitterLinkedIn